(Niet) voor de poes

Als je onder een pseudoniem gaat schrijven denk je zelfs de meest confronterende zaken uit de duisterste krochten van je geest te kunnen gaan spuien. Wat blijkt.. Er zijn dingen die zelfs dan nog een blosje op je wangen brengen. Een van die zaken is het vrouwelijke geslachtsdeel. Intiemer dan dat kan het bijna niet worden volgens mij. Desalniettemin is het een onderwerp waar ik graag even bij stil wil staan. De populariteit van de labiareductie (say whutttt? In de volksmond ook wel schaamlipverkleining genoemd) en de vermeende ontevredenheid van vrouwen over het uiterlijk van hun vagina worden al best vaak besproken maar eigenlijk zelden persoonlijk. Ik heb het er met mijn vriendinnen in elk geval nog nooit over gehad.

Dus, laat ik er bij deze mee beginnen om dit bespreekbaar te maken. Voor ik dat doe, als je iets bespreekbaar wil maken moet je het beestje wel bij de naam kunnen noemen. Vagina.. Om een of andere reden hoor ik de stem van Hans Teeuwen in m’n hoofd bij dat woord. Waarom is er toch geen passend woord voor? Voor een klein meisje vind ik spleetje ofzo nog wel kunnen maar vanaf de puberteit is dat volgens mij een gepasseerd station. Flamoes, foef, yoni, muts, mossel.. Voor mij zit ‘ie daar echt niet tussen. Op dit moment dekt poes nog wel het beste de lading denk ik. Of poesje, in het heetst van de strijd misschien kutje.. Anyhow, mijn poes dus.

Laat ik nu maar meteen met de deur in huis vallen, ik heb geen pornopoes. Zo, dat is eruit! Ik dacht vroeger dat het er allemaal anders uit hoorde te zien en was daar wel eens onzeker over. Gelukkig kwam daar verandering in. Op een gegeven moment begon ik te beseffen dat ik wel een hele fijne poes had. Om me heen hoorde ik wat er allemaal mis kon gaan, opwindings- en orgasmestoornissen, schimmels, vaginisme, dyspareunie en allerlei anderen dingen waar je tegenaan kan lopen met je poes. Daar heb ik allemaal geen last van, integendeel, ik beleef er heel veel plezier aan en daar ben ik super dankbaar voor! Ik denk dat we met z’n allen wat minder moeten mauwen (flauw) en wat liever mogen zijn voor de poezen van anderen en vooral die van onszelf. Laten we er gewoon heel veel van genieten… En als je de weg even bent kwijtgeraakt tussen alle designvagina’s, op http://poezenboek.nl/ kun je vinden hoe een echt poesje er ook alweer uitziet!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s